Вести

Лаунка постигна петкратно зголемување на продажбата во 2021 година

Задоволство ни е да објавиме дека бизнисот на Launca Medical во странство порасна петкратно во 2021 година, со годишни испораки на интраорални скенери на Launca кои се зголемуваат со најбрзо темпо во изминатите години, бидејќи ги користиме нашите сопственички корени на технологијата за 3D скенирање и континуираното инвестирање во истражување и развој за да ги надградиме нашите производи.Во моментов, донесовме ефикасни и ефективни дигитални работни текови на Launca на стоматолози во над 100 земји и повеќе што доаѓаат.Им благодариме на сите наши корисници, партнери и акционери што ни помогнаа да постигнеме одлична година.

Подобрување на производот

Наградуваниот интраорален скенер Launca и неговиот софтвер добија значајни ажурирања.Потпирајќи се на понапредни алгоритми и технологија за сликање, нашите интраорални скенери од серијата DL-206 се целосно надградени за значително да го подобрат работниот тек на скенирањето, особено во аспектите на лесното користење и прецизноста.Развивме и повеќе функции за скенирање со вештачка интелигенција што го прави процесот на скенирање побрз и помазен, а екранот на допир „Сè-во-едно“ ја олеснува комуникацијата на стоматолозите и пациентите од кога било, што дополнително го подобрува прифаќањето на третманот од страна на пациентите.

Расте дигитална свест

Со трендот на стареење на светската популација, стоматолошката индустрија се развива.Побарувачката на луѓето не е само за третман, туку постепено се надградува на удобна, врвна, естетска и брза процедура за третман.Ова предизвикува се повеќе и повеќе стоматолошки клиники да се префрлат на дигитално и да инвестираат во интраорални скенери - победнички формули за модерни клиники.Видовме дека се повеќе стоматолози избираат да ја прифатат дигитализацијата - да ја прифатат иднината на стоматологијата.

Хигиена под пандемијата

Во 2021 година, коронавирусот продолжува да влијае на сите аспекти од животот на луѓето ширум светот.Особено, стоматолошките здравствени работници може да бидат изложени на ризик поради близок контакт со пациентите за време на стоматолошките процедури.Истражувањата покажаа дека забните отпечатоци имаат високо ниво на контаминација бидејќи течностите од пациентите може да се најдат во забните отпечатоци.Да не зборуваме за отпечатоците од забите обично е потребно извесно време за да стигнат до стоматолошки лаборатории.

Меѓутоа, со интраоралните скенери, дигиталниот работен тек ги намалува чекорите и времето на работа во споредба со традиционалниот работен тек.Забниот техничар ги прима стандардните STL-датотеки снимени од интраоралниот скенер во реално време и користи CAD/CAM технологија за дизајнирање и изработка на протетска реставрација со ограничена човечка интервенција.Ова е и причината зошто пациентите се повеќе наклонети кон дигитална клиника.

Во 2022 година, Launca ќе продолжи да расте и планира да лансира нова генерација на интраорални скенери, па останете во тек!


Време на објавување: 21 јануари 2022 година
форма_назад_икона
УСПЕШЕ